Captain's Academie

All onboard!

Introductie
Lijkt het je leuk om op vrijwillige basis, inhoudelijk aan de slag te gaan bij Stichting IMC Weekendschool? Dan is de Captain's Academie misschien wel iets voor jou. Onze Captains worden opgeleid om richting te geven aan het inhoudelijke, landelijke IMC Alumni jaarprogramma door eigen activiteiten te organiseren voor alumni. Jij wordt het gezicht van een masterclass en helpt andere alumni bij het verdiepen van hun interesses en motivatie. Goed dus voor je eigen ontwikkeling en super waardevol voor andere alumni!

Voor wie?
Voor alle alumni 16+ van Stichting IMC Weekendschool die ondernemend zijn en geïnteresseerd zijn om opgeleid te worden tot een inspirerende Captain van de inhoudelijke masterclasses.

Wat ga je doen?
De Captain's Academie bestaat uit twee onderdelen: 

 1. De opleiding
 2. Het organiseren van inhoudelijke masterclasses

Opleiding:
Om ervoor te zorgen dat jij gedurende het jaar kan groeien in de uitdagende rol van Captain, volg je een opleiding die bestaat uit de volgende onderdelen:

 •  Een onboardingsweekend op 27 en 28 augustus 2022
 •  Een beltrainnig ‘effectief leren bellen’ op 28 augustus 2022
 •  Masterclass Timemanagement op 10 september 2022
 •  Diplomering tijdens Heroes Day op zaterdag 8 juli 2023

En je maakt een keuze uit het volgen van onderstaande masterclasses (mag ook allebei) 

 • Masterclass Growth Mindset op 15 oktober 2022

 • Masterclass Your Talent, datum volgt nog

Als Captain ga je drie keer in het schooljaar grote, inhoudelijke masterclasses organiseren voor minimaal 20 alumni. Als Captain doe je dit met ondersteuning van jouw mentor en de alumni coördinatoren uit het alumni team.

Waarom zou je deelnemen?

 • Je bouwt een relevant netwerk op;
 • Je leert inspirerende masterclasses te organiseren;
 • Je zet je creativiteit in;
 • Je helpt alumni, met dezelfde interesses, ook weer een stapje verder;
 • Je werkt aan de opbouw van je CV.

Programma en locatie
De diverse onderdelen van de Captain's Academie vinden plaats op toffe locaties door het land. We maken de exacte locaties een maand van te voren bekend. 

Extra informatie
Deelname aan de Captain's Academie is vrijwillig (4 uur per week), maar niet vrijblijvend. In ruil hiervoor krijg je een diploma, IMCoach certificaat, een vrijwilligersvergoeding van €1000,- om te investeren in je eigen ontwikkeling, professionele trainingen en ontmoet je veel interessante nieuwe mensen.

Voor studiejaar 2022-2023 zijn wij weer op zoek naar gemotiveerde captains. Wil jij kans maken op een inspirerend en leerzaam jaar als Captain bij Stichting IMC Weekendschool? Meld je dan voor 12 juni aan voor de sollicitatieprocedure.

Contact
Het je vragen of wil je meer informatie over de Captains Academie, neem dan contact op met:
Cadisha Lepelblad op cadisha.lepelblad@weekendschool.nl